Referenser

Läs vad några våra kunder säger om våra produkter genom att klicka på tabbarna nedan.

BK Produkter är din självklara och kompletta partner vad gäller helhetslösningar i tunnplåt. Från idé till färdig produkt med precision i varmvalsad, kallvalsad eller galvad plåt; stål, aluminium, rost­ fritt, koppar eller aluzink.

BK Produkter har investerat i Maxon BD Container och är mycket nöjda med containern då den är smidig, säker och mycket lätt att hantera.

BK Produkter har planer på att investera i fler Maxon BD Container.

CEJN AB i Skövde använder sig av Maxon bottentömmande containrar i sin produktion.

Mattias Gustavsson, teamledare, är mycket nöjd med Maxon container då den är mycket smidig, lätthanterlig och truckföraren behöver inte gå ur trucken för tömning

Cejn_2

CK Deep Drawing har sedan 1910 varit en stabil, pålitlig och kvalitetsmedveten partner för den internationella industrin, liksom den danska.

Djupdragning och stansning
Vi har för närvarande en stor och modern maskinpark som matchar den globala marknaden och ger en ”toppmodern” prestanda i avancerat arkbehandling och efterbehandling.

CK Deep Drawing har sex stycken Maxon BD containrar.

Företagsledningen var på plåt mässan i Jönköping i maj 2018 och blev mycket intresserade av Maxon BD containers och köpte strax därpå sex st. containrar.

De uppskattar containern pga. att de är mycket lätta att hantera, effektiva och en har bra och solid konstruktion.

Peter Möller, Direktör på CK Deep Drawing berättar att de har fått ett mycket bättre ”flyt” i fabriken sedan de skaffat Maxon BD containrar då maskinerna nu kan köras vidare utan produktionsstopp p.g.a. att truckföraren inte behöver lämna trucken när containern ska tömmas.

Elgiganten är en av Sveriges ledande varuhuskedjor inom hemelektronik och vitvaror och är ett av de bolag som omsätter mest inom detaljhandeln. Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3.200 anställda och 163 butiker och varuhus. Elkjøp-koncernen ägs av brittiska Dixons Carphone Plc – en av Europas största återförsäljare av hemelektronik. Alla inköp sker på Nordisk basis och produkterna samlas i deras nordiska distributionscenter i Jönköping. Distributionscentret mäter imponerande 100.000 kvadratmeter (närmare 14 fotbollsplaner) och försörjer Elkjøp-koncernens 289 varuhus i Norden med varor.

Elgigantens Nordiska distributionscenter i Jönköping har investerat i Maxons Containrar.

Teamledare för fastighet och underhåll Joacim Lindström berättar att de är mycket nöjda med containrarna då de är mycket kraftiga, stabila och driftsäkra, containrarna är tysta då det inte är någon resonans i dem, de håller betydligt bättre än andra containrar. Elgiganten har inte reparerat någon av containrarna sedan de köpte den första i maj 2016. Containrarna är stabila och kraftiga med bra kantskydd så det blir inga skador på containern.

Joacim uppskattar mycket att containern är säker att hantera, truckföraren behöver aldrig lämna trucken under hela tömningsprocessen. Joacim säger också att containrarna har mycket smart mekanik och den är mycket lätt att tömma samt att den rymmer betydlig mer då den inte har någon ”skidbacke” i botten. Han ser det som positivt att containern är rektangulär då den inte sticker ut där det är trångt.

Joacim Lindström säger att de troligtvis kommer att skaffa fler Maxon containrar i framtiden.

Apex Materialhantering i Jönköping har levererat Maxon containrarna.

Göstas Truckuthyrning är ett gammalt gediget företag i Göteborg. Det grundades av Gösta Larsson redan 1960. Till sin hjälp hade han sönerna Ronny och Göran. Göstas drivs numera av 3:e generationen, Stellan Larsson.

Göstas truckar använder Maxon bottentömmande containrar.

AB Heinz Nilssons Plåtbearbetning är ett fristående stålservicecenter som grundades av Heinz Nilsson 1982. Företagets affärsidé är att spalta och klippa tunnplåt, aluminium och rostfritt från coils.

Hnp är mycket nöjda med Maxon BD containers och använder sedan 5 år tillbaka enbart denna typ av container, företaget har i nuläget 25st BD containers. Det är tack vare Hnp’s tuffa krav och behov av en säker, lättömd och framförallt hållbar container som idén till BD containern uppstod.

Enligt Hnp’s ägare Heinz Nilsson tjänar företaget 200 000-300 000:- om året på att använda Maxon BD containers, tack vare minskat maskinstillestånd då containern rymmer mer än andra, går snabbare att tömma och framförallt inte behöver tas ur produktion för att repareras eller bytas ut.

Hnp kommer att investera i ytterliggare 5st BDcontainers eftersom verksamheten växer.

Knauf i Åhus tillverkar mycket mer än gips. De utvecklar, tillverkar, marknadsför och säljer ett komplett produktprogram för rumsavskiljning.

Knauf är en återkommande kund till Maxon bottentömmande containrar. De har bl.a. en container som har bottentätning och lock.

Företaget är mycket nöjda med containrarna då de är mycket lätta att hantera, tål stor belastning, behöver inga reparationer, är stabila och  robusta.

Maxon BD containrar rymmer betydligt mer än en konventionell container och Knauf behöver då inte tömma lika ofta.

Knauf tömmer sina containrar upp till 20 gånger per dag och sparar mycket tid då det har förenklat tömmningsrutinerna på ett mycket positivt sätt.

Knauf är mycket positiva till Maxon containern och har planer på att investera i fler Maxon BD containrar.


Norgips i Drammen har investerat i ett flertal bottentömmande containrar från Maxon.
Norgips är mycket nöjda med containrarna då de är mycket stabila, lätta att hantera och är säkra i arbetsmiljöhänseende. Norgips har planer på att investera i fler containrar.
Norgips er en av de ledande leverantörerna av byggvaror i de Norska och Svenska marknaderna.

Vår vision: Vi ska vara vinnare i vår bransch genom innovation, kommersiell expertis och effektiv användning av alla resurser.
Våra värderingar: Partnerskap, engagemang, ”mänsklighet” och entreprenörskap.

Vad levererar vi?
Gipsskivor och stålprofiler
Norgips tillverkar och säljer gipsskivor och stålprofiler och levererar kompletta lösningar med gipsskivor, stålprofiler, inspektionsluckor, gips, spackel, skruvar, verktyg och andra tillbehör.

Effektiv logistik med enkel leverans
Genom att beställa gemensam leverans av komponenterna i våra byggsystem sparar våra kunder både tid och pengar.

Optimering Norgips
Optimering är de tjänster vi erbjuder för att få en smidig, enkel och ekonomisk implementering av byggprojekten. Vi erbjuder uppstart och projektmöten, teknisk support, utbildning och byggbesök. Dessutom kan gipsskivor och stålprofiler levereras i speciallängder skräddarsydda för den specifika byggnaden.

Miljö och kvalitet
Norgips lägger stor vikt vid miljövänlighet, kvalitet och säkerhet. Detta gäller såväl tillverkningsprocessen som användningen av färdiga produkter. Våra plattor avger inga skadliga gaser eller partiklar. Gipsskivor är av många anledningar en av byggnadens framtida material. Våra viktigaste handlingsområden för de närmaste åren kommer fortsättningsvis att vara utveckling av kvalitet och ökad miljöledning.

 

I Oskarshamn finns Scanias Europaproduktion av lastbilshytter och den har funnits här sedan 1946.

Scania i Oskarshamn använder Maxon BD Containers med hjulsatser för plåtskrot och emballage i nyproduktionen.

Scania uppskattar Maxon containrar för att de är smidiga att hantera, robusta och behöver inte repareras. Tidigare hade man problem med att de containrar de använde ofta gick sönder. När Niclas Lindekrantz träffade Maxon på plåtmässan i Jönköping 2018 kände de att containrarna var homogena och mycket gedigna. Niclas uppskattar också servicen som Maxon ger.

Tre D Mekaniska AB i Vilshult har lång erfarenhet av legoarbeten med laserteknik och är legoleverantör av plåtdetaljer i de flesta material samt montering och packning av mer komplexa enheter.

Tre D Mekaniska AB har investerat i två stycken Maxon bottentömmande containrar.

Pär Johannisson berättar att de använder containrarna för skrothantering. De uppskattar Maxon containrarna för dess slitstyrka, lätthet och smidighet att hantera och att de aldrig behöver repareras.

Tre D Mekaniska kommer att investera i fler Maxon containrar.

Tibnor är en modern distributör av stål och metaller till den nordiska industrin. Genom att se till att deras kunder har rätt produkter, till rätt plats, vid exakt rätt tillfälle gör de skillnad och bidrar till deras framgång.

Tibnor har investerat i ett flertal Maxon bottentömmande containrar. Tibnor är mycket nöjda med containrarna då de är stabila och säkra.

Uponor i Virsbo använder Maxon bottentömmande container i sin produktion.

Personalen på Uponor tycker containern är mycket smidig, den är lätthanterlig och mycket lätt att tömma.